Thaimat

Kycklingwook Kycklingwook

Maträtt

Tod Kra tiem

Maträtter

  • Tod Kra tiem
Små färgglada paprikor Röda chilifrukter på fat Spansk peppar Färsk vitlök Basilika Sockerbitar

Ingredienser

Thaibasilika

Krydda

Krydda

Flaska med Soy Sauce från Kikkoman

Tillbehör

Flaska med ostronsås Flaska med fisksås

Såser

  • Ostronsås
  • Fisksås

Dricka

Restauranger

Recept för Pad Krapow Gai - Stekt kyckling med basilika

Enkelt, snabbt att tillaga och väldigt gott att äta. Du kan byta ut kycklingen mot nötkött, fläskkött eller skaldjur.

För personer behöver du följande

  • 600 gram kyckling
  • 6 msk olja
  • 6 vitlöksklyftor
  • 10 röda Thai chili, ta mer eller mindre chili om du vill
  • 2 små gula lökar
  • 3 salladslökar
  • En nypa vitpeppar
  • 2 msk ljus sojasås
  • 2 msk fisk sås
  • 2 msk ostron sås
  • 1 tsk socker
  • ca 20 basilikablad

Så gör du

  1. Rengör och skiva kycklingen i små lagom stora bitar.
  2. Kör vitlök och chili i en mortel, eller hacka dem med kniv.
  3. Skär löken i skivor.
  4. Skär vårlöken i korta 2-3cm remsor.
  5. Hetta upp oljan i stekpannan på hög värme. Pannan ska vara varm innan du lägger ingredienserna.
  6. Stek vitlök och chili i några sekunder för att få fram doften av vitlök.
  7. Tillsätt kycklingbitarna, tillsammans med alla övriga ingredienser utom basilikan
  8. Rör om tills kycklingen är kokt, ta sedan bort från spisen.
  9. Lägg till basilika och rör om, serveras direkt.

Källa

Strand i Thailand

Land

Asien

Världsdel

Verktyg

Logotyp för AROY-D Logotyp för BLUE DRAGON Logotyp för BLUE DRAGON Logotyp för KIKKOMAN Logotyp för ROYAL UMBRELLA Logotyp för TRS - ASIA'S FINEST FOODS Logotyp för TRS - ASIA'S FINEST FOODS Logotyp för thai food Specialist in Asian Food

Företag

Ingång till SAIGON FOOD

Affär

Färdigmat Thai chicken red curry Fryst 350g Nice'n Easy Röd Curry Fryst Öppnade kokosnötter

Kuriosa